Har du for meget skrald?

Kommunen sørger for afhentning af dagrenovation én gang om ugen – og de fjerner kun én sæk per husstand. De sække, som kommunen anvender, kan desværre være for små, hvis vi har gæster, eller hvis huset bliver lånt eller lejet ud til mange mennesker.

Desværre oplever vi ofte, at folk stiller overskydende affald i en tynd pose ved siden af stativet i håb om at de bliver fjernet, Men det gør de IKKE. Resultatet er, at de hurtigt rives op af katte, ræve eller andre dyr, som spreder skraldet rundt. Det er ulækkert og det tiltrækker rotter.

Her er tre muligheder for at løse problemet:

  1. Du kan købe ekstra affaldssække af kommunen. De koster 30 kroner per styk og kan købes på kommunens to genbrugspladser (kun mobile pay) og i kommunens borgerservice på rådhuset i Helsinge. Der er betalt for afhentning af dem, så dem tager skraldemanden.
  2. Du kan købe et ekstra stativ. Det koster 1133 kr/år.
  3. Hvis du lejer ud permanent til mange mennesker, kunne du overveje at udskifte dit nuværende stativ til en større model. Den koster 2427 kr/år. De nævnte priser er oplyst af kommunen den 14. august 2020.